Page 748 - Stk 2015 Bildiriler E-Kitap
P. 748
arlama;
 Bölgesel pazarlama ve tanıtım çalışmalarında çevre duyarlı bir destinasyon vurgusu yapılmalı,
 Sürdürülebilir turizmin gelişmesinin destekleyen ulusal ve uluslararası sertifika, logo ve

ödüller veren kurumlarla işbirliği yapılmalı,
 Erzincan ve Ergan Dağı için yapılacak olan pazarlama faaliyetlerinde reklamasyondan uzak

yanıltıcı, yıpratıcı, olumsuzluklara yol açacak ve turizm destinasyon kalitesini düşürecek
çalışmaların önüne geçilmeli (Garrod ve Fyall, 2002: 202),

Yönetim;
 Toplumsal bir mutabakat ve ortak bir vizyon gerektiren sürdürülebilirlik felsefesinde Ergan

Dağı turizm vizyonu geliştirilmeli (TÜSİAD, 2012),
 Ergan Dağı ve çevresinde sürdürülebilir turizm gelişimin sağlanması, turizm faydasının

arttırılması ve oluşabilecek sorunları çözümüne katkı sağlanabilmesi açısından etkili ve genel
bir bilgi sistemi ağı oluşturulmalı (Garrod ve Fyall, 2002: 202),
 Ergan Dağı ve çevresinde sürdürülebilir turizmde başarı için Erzincan’daki turizmle ilgili tüm
paydaşların katılımı sağlanmalı (Duran, 2010: 50),
 Ergan Dağı ve çevresine yönelik turizm politikası, ulusal, bölgesel ve yerel düzeylerde takip
edilmesi gereken sürdürülebilir turizm amaçlarıyla birleştirilmeli (Duran, 2010: 50),
 Erzincan’daki turizm sektöründe yer alan tüm paydaşlar, koruyucu kurallara, etik ve ahlaki
davranışlara uygun olarak hareket etmeli (Duran, 2010: 50),
 Henüz başlangıç aşamasında olan Ergan Dağı’nda turizm gelişiminin kontrol altında tutulması
ve turizmden elde edilen faydanın toplumun her kesimine yayılması sağlanmalı (Prosser,
1994’den aktaran Pepper, 1999: 179),
 Öncelikler belirlenirken paydaşlar arasında işbirliğine gereken önem gösterilmeli (TÜSİAD,
2012),
 Sürdürülebilir turizm için yasal mevzuat, teşvikler ve iyi uygulama örnekleri
yaygınlaştırılmalı ve ödüllendirilmeli (TÜSİAD, 2012),
 Tüm paydaşların katılımıyla oluşacak Erzincan/Ergan Dağı turizm konseyi kurulmalı, bu
konseye planlama, karar alma, fon kullanma, proje hazırlama ve izleme, denetleme ve
ödüllendirme yetkisi verilmeli (TÜSİAD, 2012),
 Turizmde sürdürülebilir kalite anlayışı benimsenmeli ve tüm aktörlere benimsetilmeli
(TÜSİAD, 2012),
 Yerel bazda planlama yapılırken farklılıklar gösterebilecek esnekliğe sahip olan planlar
yapılmalı (TÜSİAD, 2012),

732
   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753