Page 532 - Stk 2015 Bildiriler E-Kitap
P. 532
Erzurum’da alternatif turizmin geliĢtirilebilmesi için öncelikle halkın bilinçlendirilmesine,
turizmi benimsemesine ve turistik faaliyetlere karĢı olumlu bir tutum takınmasına çaba harcanmalıdır.
Bu nedenle turizm konusunda eğitimler verilerek, halkın turizme teĢviki sağlanmalıdır. Bölgede
bulunan tarihi Erzurum evlerinin restorasyon çalıĢmaları tamamlanarak, buralarda Erzurum kültürünü
tanıtıcı ürünler (hediyelik eĢya, ehram, Oltu taĢı vb.) pazarlanabilir. Erzurum yöresel mutfağının
envanterinin çıkarılması ve yöresel ürünlerin pazarlanabilmesi için projeler yapılarak bu proje
bitiminde Erzurum mutfak müzesi açılabilir. Turizm geliĢimi kontrollü bir Ģekilde devam
ettirilmelidir.

KAYNAKÇA
BAYKAN, Saadet (2012), Alternatif Turizm Kaynaklarından Golf Turizmi ve Kongre Turizmi;

Ülkemize Katkıları Açısından KarĢılaĢtırılması: Antalya Örneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı
Antalya Ġl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Uzmanlık Tezi, Antalya.

BULUT, Zöhre (2006), Kemaliye (Erzincan) Ġlçesi ve Yakın Çevresinin Alternatif Turizm
Kapsamında Rekreasyonel Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi, Atatürk Üniversitesi Fen
Bilimleri Enstitüsü Doktora Tezi, Erzurum.

CAN, Müzeyyen D. (2008), Sürdürülebilir Turizm ve Turizm ÇeĢitliliği Kapsamında Kültür ve
Turizm Koruma ve GeliĢim Bölgeleri: Mersin-Tarsus Örneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı
AraĢtırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Uzmanlık Tezi, Ankara.

CENGĠZ, Gülizar ve Çetin AKKUġ; (2012), “Kırsal Turizm Kapsamında Yöre Halkının
Kalkındırılması: Erzurum Örneği”, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sosyal ve
Ekonomik AraĢtırmalar Dergisi, 14(22), ss.61-74.

DOWLING, Ross K. (1993), An Environmentally Based Approach to Tourism Planning, Murdoch
University School of Biological and Enviromental Sciences PHDThesis, Western Australia.

Erzurum, Erzincan, Bayburt Gezi Rehberi

Erzurum Tanıtım Serisi 1, Erzurum’da Cirit

Erzurum Tanıtım Serisi 1, Erzurum Tabyaları

Erzurum Tanıtım Serisi 2, Erzurum Camileri ve Medreseleri

HACIOĞLU, Necdet ve Cevdet AVCIKURT; (2008), Turistik Ürün ÇeĢitlendirmesi, Birinci Baskı,
Nobel Yayınları, Ankara, 505s.

KILIÇ, Burhan ve Alper KURNAZ (2010), “Alternatif Turizm ve Ürün ÇeĢitliliği OluĢturmada
Ekolojik Çiftlikler: Pastoral Vadi Örneği”, ĠĢletme AraĢtırmaları Dergisi, (2)4, ss.39-56.

518
   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   537