Page 13 - Stk 2015 Bildiriler E-Kitap
P. 13
Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi Sayfa
466-475
BİLDİRİLER (devamı) 476-492
493-503
EKOTURİZMİN KIRSAL KALKINMAYA ETKİS İNE YÖNELİK YEREL HALKIN
ALGILAMALARI: İNECE EKOTURİZM KÖYÜ ÖRNEĞİ
43 Öğr. Gör. Melike ÇAKIR KELEŞ, Doç. Dr. Elbeyi PELİT, Yrd. Doç. Dr. Yasin KELEŞ, Bilim
Uzmanı Nil PELİT
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YEŞİL BİNA SERTİFİKALARINA YÖNELİK
UYGULAMALAR: İSTANBUL GOLDEN HORN HİLTON GARDEN INN HOTEL
44 LEED SERTİFİKA UYGULAMAS I
Öğr. Gör. Mehmet Sedat İPAR, Doç. Dr. Lütfi ATAY
EKOTURİZM KAPSAMINDA SEYAHAT EDEN TÜKETİCİLERİN ÇEVREYE
45 DUYARLI DAVRANIŞLARININ İNCELENMES İ: AYDER ÖRNEĞİ
Yrd. Doç. Dr. Evren GÜÇER, Öğr. Gör. Üzeyir KEMENT
BÖLGES EL KALKINMADA YAYLA TURİZMİ: RİZE İLİ ÖRNEĞİ 504-511
46 Yrd. Doç. Dr. Nilgün BİLİCİ, Arş. Gör. Zennube IŞIK
ALTERNATİF TURİZM VE ERZURUM İLİNİN ALTERNATİF TURİZM 512-519
47 POTANSİYELİNİN BELİRLENMES İ 520-529
530-541
Arş. Gör. Leyla TIRAK, Arş. Gör. Neslihan SERÇEOĞLU, Arş. Gör. Zennube IŞIK
KIRSAL TURİZM ETKİNLİKLERİ TÜR VE SINIFLANDIRMA
48 Arş. Gör. Hüseyin PAMUKÇU, Yrd. Doç. Dr. Aydoğan AYDOĞDU, Arş. Gör. Eser GEMİCİ,
Arş. Gör. Bengül SAMGAR
SÜRDÜRÜLEB İLİR TURİZM KAPSAMINDA AYI-İNSAN ÇATIŞMAS INI
49 ENGELLEMEYE YÖNELİK BİR ÖNERİ: AYI GÖZLEMCİLİĞİ
Öğr. Gör. Çağdaş TURAN, Öğr. Gör. Serap ÖZDEMİR GÜZEL
FESTİVALLERİN KATILAN ZİYARETÇİLER ÜZERİNE ETKİLERİ: ALAÇATI OT 542-553
50 FESTİVALİ ÖRNEĞİ 554-566
Doç. Dr. Esin ÖZKAN, Arş. Gör. Samet Can CURKAN, Engin Can SARAK
FETHİYE'DE YAMAÇPARAŞ ÜTÜ AKTİVİTES İNİN SÜRDÜRÜLEB İLİRLİĞİ VE
51 REKAB ETÇİLİK ANALİZİ
Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÇELİK YETİM, Yrd. Doç. Dr. Onur AKBULUT
EKOLOJ İK TURİZM VE ZİGANA DOĞA OKULU UYGULAMASI 567-574
52 Savaş AYDIN
TRABZON’DA KRUVAZİYER TURİZMİN EKONOMİK SOSYO-KÜLTÜREL VE 575-584
53 ÇEVRES EL ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMES İ 585-598
Prof. Dr. İsmail KIZILIRMAK, Öğr. Gör. Gönül AKIN, Öğr. Gör. Gözde OĞUZBALABAN
MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN TURİZM ÜRÜNÜ OLARAK KULLANIM ETKİNLİĞİNİN
54 İNCELENMES İ: AYDER TURİZM MERKEZİ ÖRNEĞİ
Yrd. Doç. Dr. Nazım ÇOKİŞLER, Öğr. Gör. Dr. Ali TÜRKER
DOĞU KARADENİZ MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN SÜRDÜRÜLEB İLİRLİĞİ: 599-606
55 SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 607-617
618-626
Öğr. Gör. Serkan ŞENGÜL, Doç. Dr. Oğuz TÜRKAY
KÜLTÜREL VE TARİHS EL DEĞERLERİN MİRAS TURİZMİ İLE
SÜRDÜRÜLEB İLİR KIRSAL KALKINMA KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMES İ:
56 ARDANUÇ ÖRNEĞİ (ARTVİN)
Doç. Dr. Zeki KODAY, Leman ALBAYRAK, Arş. Gör. Çağlar Kıvanç KAYMAZ
KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ OLARAK SOMUT OLMAYAN GELENEKS EL TÖREN
57 KEŞKEĞİ İNCELENMES İ
Öğr. Gör. Kürşat BAŞKAN, Prof. Dr. Cevdet AVCIKURT
ix
466-475
BİLDİRİLER (devamı) 476-492
493-503
EKOTURİZMİN KIRSAL KALKINMAYA ETKİS İNE YÖNELİK YEREL HALKIN
ALGILAMALARI: İNECE EKOTURİZM KÖYÜ ÖRNEĞİ
43 Öğr. Gör. Melike ÇAKIR KELEŞ, Doç. Dr. Elbeyi PELİT, Yrd. Doç. Dr. Yasin KELEŞ, Bilim
Uzmanı Nil PELİT
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YEŞİL BİNA SERTİFİKALARINA YÖNELİK
UYGULAMALAR: İSTANBUL GOLDEN HORN HİLTON GARDEN INN HOTEL
44 LEED SERTİFİKA UYGULAMAS I
Öğr. Gör. Mehmet Sedat İPAR, Doç. Dr. Lütfi ATAY
EKOTURİZM KAPSAMINDA SEYAHAT EDEN TÜKETİCİLERİN ÇEVREYE
45 DUYARLI DAVRANIŞLARININ İNCELENMES İ: AYDER ÖRNEĞİ
Yrd. Doç. Dr. Evren GÜÇER, Öğr. Gör. Üzeyir KEMENT
BÖLGES EL KALKINMADA YAYLA TURİZMİ: RİZE İLİ ÖRNEĞİ 504-511
46 Yrd. Doç. Dr. Nilgün BİLİCİ, Arş. Gör. Zennube IŞIK
ALTERNATİF TURİZM VE ERZURUM İLİNİN ALTERNATİF TURİZM 512-519
47 POTANSİYELİNİN BELİRLENMES İ 520-529
530-541
Arş. Gör. Leyla TIRAK, Arş. Gör. Neslihan SERÇEOĞLU, Arş. Gör. Zennube IŞIK
KIRSAL TURİZM ETKİNLİKLERİ TÜR VE SINIFLANDIRMA
48 Arş. Gör. Hüseyin PAMUKÇU, Yrd. Doç. Dr. Aydoğan AYDOĞDU, Arş. Gör. Eser GEMİCİ,
Arş. Gör. Bengül SAMGAR
SÜRDÜRÜLEB İLİR TURİZM KAPSAMINDA AYI-İNSAN ÇATIŞMAS INI
49 ENGELLEMEYE YÖNELİK BİR ÖNERİ: AYI GÖZLEMCİLİĞİ
Öğr. Gör. Çağdaş TURAN, Öğr. Gör. Serap ÖZDEMİR GÜZEL
FESTİVALLERİN KATILAN ZİYARETÇİLER ÜZERİNE ETKİLERİ: ALAÇATI OT 542-553
50 FESTİVALİ ÖRNEĞİ 554-566
Doç. Dr. Esin ÖZKAN, Arş. Gör. Samet Can CURKAN, Engin Can SARAK
FETHİYE'DE YAMAÇPARAŞ ÜTÜ AKTİVİTES İNİN SÜRDÜRÜLEB İLİRLİĞİ VE
51 REKAB ETÇİLİK ANALİZİ
Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÇELİK YETİM, Yrd. Doç. Dr. Onur AKBULUT
EKOLOJ İK TURİZM VE ZİGANA DOĞA OKULU UYGULAMASI 567-574
52 Savaş AYDIN
TRABZON’DA KRUVAZİYER TURİZMİN EKONOMİK SOSYO-KÜLTÜREL VE 575-584
53 ÇEVRES EL ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMES İ 585-598
Prof. Dr. İsmail KIZILIRMAK, Öğr. Gör. Gönül AKIN, Öğr. Gör. Gözde OĞUZBALABAN
MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN TURİZM ÜRÜNÜ OLARAK KULLANIM ETKİNLİĞİNİN
54 İNCELENMES İ: AYDER TURİZM MERKEZİ ÖRNEĞİ
Yrd. Doç. Dr. Nazım ÇOKİŞLER, Öğr. Gör. Dr. Ali TÜRKER
DOĞU KARADENİZ MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN SÜRDÜRÜLEB İLİRLİĞİ: 599-606
55 SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 607-617
618-626
Öğr. Gör. Serkan ŞENGÜL, Doç. Dr. Oğuz TÜRKAY
KÜLTÜREL VE TARİHS EL DEĞERLERİN MİRAS TURİZMİ İLE
SÜRDÜRÜLEB İLİR KIRSAL KALKINMA KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMES İ:
56 ARDANUÇ ÖRNEĞİ (ARTVİN)
Doç. Dr. Zeki KODAY, Leman ALBAYRAK, Arş. Gör. Çağlar Kıvanç KAYMAZ
KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ OLARAK SOMUT OLMAYAN GELENEKS EL TÖREN
57 KEŞKEĞİ İNCELENMES İ
Öğr. Gör. Kürşat BAŞKAN, Prof. Dr. Cevdet AVCIKURT
ix