Page 334 - Stk 2015 Bildiriler E-Kitap
P. 334
aş beslenme örgütlenmesi 1 % 1,69
Yavaş beslenme eğitim programı

Sebze bahçeleri kurulması 1 % 1,69

Risk altındaki ürünlerin korunması
Yerel bölge ürünlerinin kullanılması
1 % 1,69

Yerel bölge ürünlerinin desteklenmesi 1 % 1,69

Yemek cemiyetlerinin desteklenmesi

1 % 1,69

1 % 1,69

1 % 1,69
% 8,47
F- Misafirperverlik Politikaları 1 % 1,69
M isafirperverlik kursları düzenlenmesi 1 % 1,69
Turistik merkezlerde uluslararası
işaretlemeler yapılması 1 % 1,69
Takvimli etkinlikler için resepsiyon
yönergeleri oluşturulması
Yavaş güzergahlarının oluşturulması
Hizmet ve ürün fiyatlarında şeffaflık

1 % 1,69

1 % 1,69

G- S osyal Uyum ve Ortaklık 1 % 13,56
Politikaları 1
Azınlıklar ve ayrımcılığa karşı 1 % 1,69
% 1,69
faaliy et ler 1 % 1,69
1 % 1,69
Engellilerin entegrasyonu
Çocuk bakımının desteklenmesi 1 % 1,69
Genç istihdamının desteklenmesi
Toplumsal ortaklık sayısının artırılması % 1,69
Kamu konut yatırımlarının artırılması
Yavaş beslenme aktiviteleri % 1,69
Organik gıdaların kurumsal olarak
% 1,69
desteklenmesi % 1,69

1
1

TOPLAM 71 % 100 TOPLAM 32 % 100

Kaynak: Arısoy, 2014; Global Sustainable Tourism Council

Tablo 1’de sakin şehir ağına dahil olmak isteyen kentlerin asgari % 50’sini sağlamasının zorunlu
olduğu kriterler ile Sürdürülebilir Turizm kriterleri yer almaktadır. Araştırma yöntemi “Niceliksel
Tasarım” türlerinden iki veya ikiden fazla değişken arasındaki nicel ve niteliksel verilere dayanarak

320
   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339