Page 611 - Stk 2015 Bildiriler E-Kitap
P. 611
nlerinin tespit edilerek olumlu değiĢimlerin artırılması, olumsuz değiĢimlerden ise kültürün
korunması yönünde öneriler geliĢtirilmesi ile literatüre katkı sağlanabilir.
KAYNAKÇA
AK, Orhan Naci; (1996), “Çaycılık ve Sosyal Hayatımızdaki DeğiĢmeler Yiyeceklerimizin Doğal
ve Kültürel Çevresi IĢığında Rize Mutfağı”, Rize Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü
Yayınları 4, Rize, ss.45-47.
AKOĞLAN KOZAK Meryem ve Sadık BAHÇE; (2009), Özel Ġlgi Turizmi, Detay Yayıncılık,
Ankara.
AKTAġ, Semra ve Orhan BATMAN; (2010), “Efsanelerin Turistik Çekicilik Üzerine Etkileri:
Profesyonel Turist Rehberlerine Yönelik Bir AraĢtırma”, e-Journal of New World
Sciences Academy, 5(4), ss.367-395.
ASLAN, Zeynep; Ebru GÜNEREN ve Gamze ÇOBAN; (2014), “Destinasyon MarkalaĢma
Sürecinde Yöresel Mutfağın Rolü: NevĢehir Örneği”, Journal of Tourism and
Gastronomy Studies, 2(4), ss.3-13.
BEZĠRGAN, Muammer ve Fatih KOÇ; (2014), “Yerel Mutfakların Destinasyona Yönelik Aidiyet
OluĢumuna Etkisi: Cunda Adası Örneği”, Uluslararası Sosyal AraĢtırmalar Dergisi,
7(34), ss.917-928.
CÖMERT, MenekĢe; (2014), “Turizm Pazarlamasında Yöresel Mutfakların Önemi ve Hatay
Mutfağı Örneği”, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2(1), ss.64-70.
ÇOKĠġLER, Nazım ve Ali TÜRKER; (2015), “Doğu Karadeniz Bölgesinin Yerli Turist Profili ve
Pazar Bölümlendirmede Kullanımı”, Karadeniz AraĢtırmaları, 44, ss.33-57.
EKĠZ, Erdoğan H. ve Nahit Erdem KÖKER; (2012), “Destinasyon Tatmininin Belirleyicileri:
Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti‟ni Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Algılamaları”, Global
Media Journal, 2(4), ss.43-60.
GÜNEġ, Gül; Halil Ġbrahim ÜLKER ve Gülçin KARAKOÇ; (2008), “Sürdürülebilir Turizmde
Yöresel Yemek Kültürünün Önemi”, II. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal
Etkinlikler, 10-11 Nisan 2008, Antalya.
GÜVENÇ, Bozkurt; (1985) Kültür Konusu ve Sorunlarımız, Remzi Kitabevi, Ġstanbul.
KIZILIRMAK, Ġsmail; Aslı ALBAYRAK ve Sema KÜÇÜKALĠ; (2014), “Yöresel Mutfağın
Kırsal Turizm ĠĢletmelerinde Uygulanması: Uzungöl Örneği”, Uluslararası Sosyal ve
Ekonomik Bilimler Dergisi (ĠJSES), 4(1), ss.75-83.
KOZAK, Nazmi; Meryem A. KOZAK ve Metin KOZAK; (2008), Genel Turizm Ġlkeler -
Kavramlar, Detay Yayıncılık, Ankara.
OLALI, Hasan ve Alp TĠMUR; (1988), Turizm Ekonomisi, Ofis Ticaret Matbaacılık ġti., Ġzmir.
597
korunması yönünde öneriler geliĢtirilmesi ile literatüre katkı sağlanabilir.
KAYNAKÇA
AK, Orhan Naci; (1996), “Çaycılık ve Sosyal Hayatımızdaki DeğiĢmeler Yiyeceklerimizin Doğal
ve Kültürel Çevresi IĢığında Rize Mutfağı”, Rize Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü
Yayınları 4, Rize, ss.45-47.
AKOĞLAN KOZAK Meryem ve Sadık BAHÇE; (2009), Özel Ġlgi Turizmi, Detay Yayıncılık,
Ankara.
AKTAġ, Semra ve Orhan BATMAN; (2010), “Efsanelerin Turistik Çekicilik Üzerine Etkileri:
Profesyonel Turist Rehberlerine Yönelik Bir AraĢtırma”, e-Journal of New World
Sciences Academy, 5(4), ss.367-395.
ASLAN, Zeynep; Ebru GÜNEREN ve Gamze ÇOBAN; (2014), “Destinasyon MarkalaĢma
Sürecinde Yöresel Mutfağın Rolü: NevĢehir Örneği”, Journal of Tourism and
Gastronomy Studies, 2(4), ss.3-13.
BEZĠRGAN, Muammer ve Fatih KOÇ; (2014), “Yerel Mutfakların Destinasyona Yönelik Aidiyet
OluĢumuna Etkisi: Cunda Adası Örneği”, Uluslararası Sosyal AraĢtırmalar Dergisi,
7(34), ss.917-928.
CÖMERT, MenekĢe; (2014), “Turizm Pazarlamasında Yöresel Mutfakların Önemi ve Hatay
Mutfağı Örneği”, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2(1), ss.64-70.
ÇOKĠġLER, Nazım ve Ali TÜRKER; (2015), “Doğu Karadeniz Bölgesinin Yerli Turist Profili ve
Pazar Bölümlendirmede Kullanımı”, Karadeniz AraĢtırmaları, 44, ss.33-57.
EKĠZ, Erdoğan H. ve Nahit Erdem KÖKER; (2012), “Destinasyon Tatmininin Belirleyicileri:
Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti‟ni Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Algılamaları”, Global
Media Journal, 2(4), ss.43-60.
GÜNEġ, Gül; Halil Ġbrahim ÜLKER ve Gülçin KARAKOÇ; (2008), “Sürdürülebilir Turizmde
Yöresel Yemek Kültürünün Önemi”, II. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal
Etkinlikler, 10-11 Nisan 2008, Antalya.
GÜVENÇ, Bozkurt; (1985) Kültür Konusu ve Sorunlarımız, Remzi Kitabevi, Ġstanbul.
KIZILIRMAK, Ġsmail; Aslı ALBAYRAK ve Sema KÜÇÜKALĠ; (2014), “Yöresel Mutfağın
Kırsal Turizm ĠĢletmelerinde Uygulanması: Uzungöl Örneği”, Uluslararası Sosyal ve
Ekonomik Bilimler Dergisi (ĠJSES), 4(1), ss.75-83.
KOZAK, Nazmi; Meryem A. KOZAK ve Metin KOZAK; (2008), Genel Turizm Ġlkeler -
Kavramlar, Detay Yayıncılık, Ankara.
OLALI, Hasan ve Alp TĠMUR; (1988), Turizm Ekonomisi, Ofis Ticaret Matbaacılık ġti., Ġzmir.
597